Çağrı Merkezi: +90 (212) 340 2 555
Uzun Yola Çıkarken Alınması Gereken Önlemler Neler?

Uzun Yola Çıkarken Alınması Gereken Önlemler Neler?

Araba ile uzun yola çıkmanın ve kısa bir ara vermenin belirli bir zamanı olmasa da birçok kişi özellikle yaz aylarında veya bayram tatillerinde tatil planlarını gerçekleştirmeyi tercih etmektedirler.

Arabayla uzun yola çıkmak beraberinde birçok hazırlığı da getirmektedir. Uzun yola çıkacak olan kişilerin özellikle en çok merak ettikleri konu uzun yola çıkarken alınması gereken önlemler nelerdir sorusu olmaktadır.

Bu noktada arabayla uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenler içerisinde en önemli unsur araçların bakımının tam olarak yapılmış olmasıdır. Araç bakımını eksiksiz olarak yapan kişilerin araçlarda herhangi bir arıza meydana gelmesi söz konusu olduğunda yolda kalmaları kaçınılmaz bir durum olmaktadır.

Bu noktada kişilerin araçlarının periyodik bakımlarını uzun yol öncesi tam anlamıyla gerçekleştirmeleri ve arıza yaratması mümkün olan unsurların tamir ettirilmesi veya değiştirilmesi bu noktada oldukça önemlidir.

Uzun yola Çıkmadan önce araç kontrolü uzun yol tatillerinin olmazsa olmazıdır. Özellikle kişilerin araştırmada sorun yaşaması veya bu süreçte arıza kaynaklı yolda kalma gibi durumlar çoğu zaman olumsuz yönde etkilemektedir

Seyahate Çıkarken Alınması Gerekenler

Ancak sadece seyahat öncesinde araç bakımlarının tam olarak yapılması yeterli olmamaktadır. Bu noktada araçla seyahat gerçekleştirecek olan kişilerin bakım sonrasında dahi beklenmedik arızalarla karşılaşabilir olması veya bazı ekipmanlara ihtiyaç duyulacak durumların ortaya çıkması gibi durumlar söz konusu olduğunda mutlaka hazırlıklı bir şekilde yola çıkılmış olması gerekmektedir.

Seyahate çıkarken alınması gerekenler içerisinde en temel ihtiyaç listesi şöyledir

· Trafik seti

· İlk yardım seti

· Hava pompası

· Yağmur yağma ihtimaline karşı, daha iyi bir yol görüşü için Yağmur kaydırıcı

· Yedek lastik ve kriko

· İçeceklerinizin soğuk kalması için Araç buzdolabı

· Boyun ve bel minderi

· Telefon ve bardak tutucular

· Araba camı için güneşlik

· Güneş gözlüğü

· Yolda atıştırmalık yiyecekler

· Bol su

· Islak mendil ve peçete gibi hijyen sağlayacak ürünler

· Çok amaçlı araç düzenleyicileri

Uzun yolculukta yanımıza almamız Gerekenler tabii ki de bunlarla sınırlı değildir. Bunlara ek olarak kişilerin yanlarında her duruma karşı yiyecek bulundurmaları da gerekmektedir.

Uzun Yola Çıkarken Yanımıza Almamız Gereken Yiyecekler

Uzun yol sırasında kişilerin hemen her an konaklaması mümkün olmayıp acıktı durumlarda yemek yiyebileceği bir yeri bulması da kolay olmamaktadır. Bu noktada özellikle uzun yola çıkarken yanımıza almamız gereken bazı yiyecekler bulunmakta olup bu yiyeceklerin mümkün olduğunca uzun süre dayanabilir özellikle olması ve aynı zamanda aşırı miktarda yağlı olmaması gerekmektedir.

Uzun yola çıkarken yanımıza almamız gereken yiyecekler için birkaç örnek vermek gerekirse şunları sıralayabiliriz;

· Atıştırmalık Tuzlu Kurabiye

· Ton Balıklı Sandviç

· Cepli Sandviç Poğaça

· Bayatlamayan Kek

· Bayatlamayan Poğaça

· Şekersiz Diyet Kurabiye

· Üzümlü Muffin

· Kolay Enerji Bar

· Milföyden Pratik Gözleme

· Milföy Böreği

· Nutellalı Kurabiye

· Hindistan Cevizli Kurabiye

Evimizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu yiyeceklerin mutlaka yolculuk öncesinde hazırlanması ve yolculuk sırasında kişilerin yanında bulundurulması gerekmektedir.

Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler

Uzun yola çıkmadan önce yapılması gerekenler içerisinde araç bakımlarının tam olarak yapılması oldukça önemlidir. Özellikle eski arabayla uzun yol gitmek beraberinde bir sürü problemi de getirebileceği için önlem almak oldukça önemlidir.

Uzun yola çıkmadan önce yapılması gerekenler ve uzun yol sırasında dikkat edilmesi gerekenler içerisinde sürüşü gerçekleştirecek olan şoförlerin yolculuğu daha güvenli hale getirmesi için mutlaka uykusunu tam alarak yola çıkması gerekmektedir.

Aynı zamanda yolculuk sırasında kişinin uykusunun gelmesi halinde aracın en uygun konuma çekilerek kısa bir süre daha istirahat edilmesi trafik güvenliği için oldukça önemlidir.

Uzun yolculuklarda kısa yolculuklarda olduğu kadar önemli olan bir diğer faktör ise emniyet kemerinin takılmasıdır. Emniyet kemerinin hayat kurtardığı unutulmaması gerekmekte olup bu noktada yolculuk sırası boyunca şoför dahil araçta bulunan herkesin emniyet kemerlerini sürekli olarak takması gerekmektedir.

Tatile Giderken Alınması Gerekenler Listesi

Tatilin nerede gerçekleştirileceği, ne zaman gerçekleştirileceği veya ne kadar süre ile gerçekleştirileceği tatile giderken alınması gerekenler listesi hazırlarken önem taşımaktadır. Bu noktada kişilerin yanına alacağı gerekli malzemeler tatilin gerçekleştirileceği mevsime göre değişiklik gösterebileceği var aynı zamanda mesafenin uzun veya kısa olmasına göre de değişiklik göstermektedir.

Hemen hemen her duruma hazırlıklı olunabilmesi için kişilerin tatile giderken yanlarında bulundurmaları gereken bazı önemli ihtiyaçları şöyle sıralayabiliriz;

· Telefon

· Priz ya da fiş dönüştürücü

· Telefon için powerbank

· Telefon şarj aleti

· Kulaklık

· Kimlik

· Nakit para

· Cüzdan

· Kredi ya da banka kartları

· Fotoğraf makinesi

· Fotoğraf makinesi şarj cihazı

· Sırt çantası

· Cihazlar için pil

· Ayakkabı

· Çorap

· Şort

· Pantolon

· İç çamaşırları

· Pijama

· Eşofman

· İlk yardım çantası

· Elbise

· Kişisel bakım malzemeleri

· Islak mendil

· Diş macunu

· Diş fırçası

· Tarak

· Saç kurutma makinesi

· Toka

· Şampuan

· Boyun yastığı

· Battaniye

· Kitap ve dergi

· Şemsiye

· Dikiş seti

· Gideceğiniz yerleri anlatan rehber kitaplar

· Su, soda gibi içecekler

· Yolda yemek üzere atıştırmalık

· Termos

· Not defteri ya da büyük defter

· Tükenmez ve kurşun kalemler

· Döviz kuru dönüştürücü

· Navigasyon cihazı

· Gezilecek yerleri not ettiğiniz bir liste

· Gideceğiniz yerlere özgü turistik kitaplar

Bu ürünlere ek olarak sizler de yolculuk sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz çeşitli ekipmanları veya eşyaları tatile giderken alınması gerekenler listesi içerisine dahil edebilirsiniz.